НОВУ УКРАЇНСЬКУ ШКОЛУ ТВОРИМО ВЖЕ СЬОГОДНІ

15.03.2018 09:20

НОВУ УКРАЇНСЬКУ ШКОЛУ ТВОРИМО ВЖЕ СЬОГОДНІ

15 березня 2018 року на базі Щасливської ЗОШ І-ІІІ ступенів пройшли районні семінари учителів трудового навчання, учителів музичного мистецтва та школа молодого вчителя з фізики з теми «Нову українську школу творимо вже сьогодні».

Учасників семінару зустрів фольклорно-етнографічний колектив «Світлиця» - учасник і переможець обласних і районних конкурсів на чолі з керівником, вчителем вищої кваліфікаційної категорії, «старшим учителем»  Лозовою Катериною Йосипівною. Щирими посмішками, хлібом-сіллю, дзвінкою піснею гостей вітали першокласники і уже досвідчені учасники колективу. 

Схвальні відгуки про урок учителя вищої кваліфікаційної категорії, «старшого учителя» Кізейкова Івана Миколайовича звучали від колег, учителів трудового навчання. Шестикласники почали роботу над проектом «Підставка для гаджета».

Позитивні результати роботи вчителя – у підвищенні продуктивності уроків: акцент у роботі учнів перенісся на розвиток творчого і критичного мислення; формування в учнів навичок проектної діяльності, уміння здійснювати аналіз та оцінку технологічних об’єктів, свідомо обирати ті чи інші технологічні процеси, трудові прийоми і технічні засоби. До роботи учнів спонукає обладнана комбінована майстерня, місце, де можна навчатися виготовляти багато речей своїми речами.

Відкритий урок музичного мистецтва у 5 класі провела вчитель Назаренко Наталія Петрівна. Присутніх вразила активність учнів, де кожен зміг розкрити свій талант. Зачарувала гра народних інструментів. П’ятикласники спробували себе у ролі учасників ансамблю. Заінтригувала і гра на сопілці Риндюка Владислава. В основу викладання свого предмета учитель ставить формування музичної культури учнів, яка базується на концепції музичного виховання школярів в українських народних традиціях. На уроці вдало навчальний матеріал поєднано з історичним минулим нашого народу і сьогоденням.

Атмосфера творчості, самостійності панувала на відкритому уроці з фізики. Учитель Григоренко Валерій Леонідович вміло організував навчальну діяльність школярів, доцільно використовуючи різні методи, прийоми та форми роботи, що сприяють розвитку пізнавального інтересу. «Молоді» колеги щиро дякували, ділились своїми знахідками. З цікавими враженнями від участі в конкурсі «Учитель року-2018» з номінації «Фізика» виступив вчитель Краснопільської ЗОШ Бессонов В.В.

Щасливська ЗОШ І-ІІІ ступенів уже сьогодні працює за принципами Нової української школи: змінено підхід до проведення уроків (учитель для учнів – порадник, фасилітатор, партнер); навчальний матеріал учні отримують не в готовому вигляді, а в процесі пошуку, експерименту, дослідження; здійснюється перехід від знаннєвої школи до школи компетентностей.

Учителі переконані, що кожен учень - талант, тільки треба його помітити й розкрити.

 

—————

Назад