У Будинку творчості школярів відбулося засідання «круглого столу» з теми: «Забезпечення наступності і перспективності між дошкільним навчальним закладом та початковою школою»

14.05.2015 08:07

14 травня 2015 року у Будинку творчості школярів  відбулося засідання «круглого столу» з теми: «Забезпечення наступності і перспективності між дошкільним навчальним закладом та початковою школою» за участю вихователів старшої вікової групи ДНЗ, учителів 4 класу ЗНЗ, методистів РМК, психолога Клініки, дружньої до молоді, арт-терапевта.

Учасники семінару долучились до обговорення таких питань:

  • Реалізація державних вимог до рівня освідченості, розвиненості та вихованості дитини 6(7) років. Показник набутих дитиною компетенцій перед її вступом до школи  (О.А. Вербик,  «вихователь-методист»» Коблівського ДНЗ «Сонечко»)
  • Успіхи, проблеми та труднощі адаптаційного періоду першокласників ( І.М. Журба, керівник м/о вчителів 1 класу, «учитель-методист» Коблівської ЗОШ І-ІІІ ступенів)
  • Взаємодія із батьківською громадськістю щодо підготовки старших дошкільників до школи (Т.С.Чепурненко, учитель 4 класу Березанської ЗОШ І-ІІІ ступенів)
  • Формування мотивів поведінки і діяльності дитини (С.М.Гайван, психолог Клініки, дружньої до молоді, арт-терапевт)

Інтерес присутніх викликали презентаційні матеріали з оформлення сайтів шкіл, а також матеріали  для роботи з батьками.

Учасників «круглого столу» запрошено до участі в роботі форуму «Актуальні проблеми реалізації принципу наступності між ДНЗ і початковою школою» в рамках Тижня науки оголошеного на порталі МОІППО.

—————

Назад